joi, 1 mai 2014

Ascultă-ți corpul!




ASCULTĂ-ȚI CORPUL
ANTRENAMENT PENTRU MINTE, INIMĂ ȘI CORP

Dacă ești gata să-ți oferi 8 ore pentru a descoperi felul în care îți vorbește propriul corp despre gândurile și sentimentele tale din viața de zi cu zi, te aștept în data de 17 mai 2014, în strada Occidentului 44 să participi la o incursiune personală in care vei avea ocazia să identifici modalități de:

ü  A-ți îmbunătăți relația cu propriul corp;

ü  A-ți redobândi sănătatea fizică fără medicamente sau diete;

ü  A-ți menține sănătatea fizică.

Chiar dacă timpul destinat acestui demers este limitat vei putea continua antrenamentul și după, pe baza unui plan personal realizat la finalul atelierului.

Atelierul se adresează în mod special:
ü  persoanelor care au mari variații de greutate;
ü  persoanelor care se îmbolnăvesc frecvent;
ü  persoanelor care se simt permanent obosite;
ü  persoanelor care doresc sa aprofundeze legatura dintre corp, gândurile și sentimentele personale.

Atelierul va fi condus de doi specialiști cu experiență în dezvoltarea și conducerea grupurilor: Silvia Roxana Stoica și Tatiana Vatamaniuc care  vor  folosi metode experiențiale și tehnici de acțiune psihodramatică.

ü  Atelierul va avea loc în intervalul 9.30 – 17.30, în strada Occidentului 44.
ü  Sunt disponibile 15 locuri.
ü  Atelierul va avea loc după înscrierea a min. 7 participanți.
ü  Costul atelierului este de 150 lei. 10% din onorariul  formatorilor va fi directionat institutional catre persoanele care au probleme de sanatate mentala,iar dovada acestei donatii va fi prezentata tuturor participantilor la curs.

Pentru a vă înscrie vă rugăm să  ne contactati la numerele de telefon: 0747.199.173 (orange), 0764.815.898 (cosmote), 0723.239.011 (vodafone).

Dacă simți că aceasta invitatie  nu ti se adresează, priveste în jur! Cu siguranță există un coleg, un prieten sau o rudă căruia/căreia acest atelier i-ar putea aduce un beneficiu. 
Trimite-i în dar acest mesaj!



Noi înşine, ca fiinţe umane, suntem asemenea sisteme de rezonanţă şi experimentăm lumea prin intermediul percepţiei celor cinci simţuri, care se realizează pe baza fenomenelor de rezonanţă. Putem percepe un anumit stimul exterior doar atunci când simţurile noastre sunt pe aceeaşi lungime de undă cu acel stimul, în gama spectrului cromatic, sonor, tactil etc. Odată percepute prin simţuri, aceste informaţii sunt analizate la nivelul creierului prin anumite frecvenţe cerebrale specifice.

De asemenea, s-a reuşit punerea clară în evidenţă, din punct de vedere ştiinţific, a faptului că atât gândurile pe care le emitem, cât şi cele care „ne vin” sunt în realitate energii vibraţionale rezonante, aflate pe diferite lungimi de undă. Mintea noastră operează prin fenomene de rezonanţă şi ea poate fi descrisă şi analizată prin anumite stări de rezonanţă particulare, înscrise în domenii măsurabile, în funcţie de activitatea desfăşurată.

Putem spune – pe baza faptului că existăm ca sisteme rezonante – că suntem analogic vorbind ca nişte sui-generis aparate de radio care preluăm în mod continuu energie şi informaţii de la „posturile” emiţătoare din universul apropiat, dar şi din cel îndepărtat. Un fapt mai puţin cunoscut este acela că există o frecvenţă de rezonanţă principală a fiinţei noastre, care depinde exact de modul nostru de a gândi.

Există multiple experienţe care arată că modul nostru de a gândi ne influenţează starea de sănătate şi chiar produce efecte obiective şi în afara noastră, în cazul fi ecăruia dintre noi (e.g. descoperirea extraordinară a lui Masaru Emoto: apa ne înregistrează gândurile). Aşa cum arată ultimele descoperiri ale mecanicii cuantice, explicaţia faptului că mintea poate acţiona asupra oricărei forme materiale este aceea că în timp ce substratul materiei este energia, substratul energiei însăşi este compatibil cu conştiinţa şi procesele mentale. Aşadar, fie că ştim sau că nu ştim, fie că vrem sau că nu vrem, prin orientarea propriilor gânduri noi producem fenomene de rezonanţă în viaţa noastră şi astfel ajungem să ne modelăm viaţa, sănătatea, şi chiar să atragem anumite evenimente, în funcţie de gândurile pe care le manifestăm preponderent.


De altfel au devenit din ce în ce mai cunoscute concluziile care indică faptul, că devenim ceea ce mâncăm, devenim ceea ce gândim în mod preponderent, devenim ceea ce iubim etc. Este aşadar esenţial să înţelegem că aceste procese se produc în funcţie de orientarea minţii şi a atenţiei noastre. Este fundamental să conştientizăm că putem alege stările noastre de rezonanţă (de existenţă) şi drept urmare, devine astfel evident de ce este necesar să cultivăm cu perseverenţă obişnuinţe pozitive, benefi ce. Realizăm în acest fel că fericirea şi nefericirea sunt de fapt stări ale minţii, sunt atitudini interioare şi că ele nu depind neapărat de condiţiile lumii exterioare, ci constituie exact cauza generatoare a ei, aşa cum afi rmă foarte plastic şi aforismul: Înţeleptul este fericit şi-n infern, pe când ignorantul suferă şi-n paradis.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu